Vleesvarkens & Gezondheid

Hoe kun je varkensgezondheid op een vleesvarkensbedrijf goed managen? Is de bioveiligheid goed georganiseerd? Wat doe je dagelijks, wekelijks of periodiek om een goede varkensgezondheid te garanderen? Wat op lange termijn? Dit alles wordt op praktische wijze uitgelegd, zodat u alle tips, ideeën en concepten direct kan toepassen. Met Checklijsten en instructiekaarten.

Disponibilité : En stock

29,90 €
Description
Détails

Vleesvarkens & gezondheid is hét praktijkboek voor de productie van gezonde vleesvarkens. Gezonde varkens groeien harder en efficiënter en hebben minder behandelingen nodig, zodat meer tijd overblijft voor verzorging. Hoe kun je de gezondheid op een vleesvarkensbedrijf goed managen? Is de bioveiligheid op het bedrijf goed georganiseerd? Wat doe je dagelijks, wekelijks en periodiek om een goede varkensgezondheid te garanderen? En hoe krijgt gezondheidsmanagement een plek in de bedrijfsstrategie. Dit alles wordt in dit boek op praktische wijze uitgelegd.

De vleesvarkenshouder kan de tips, adviezen en concepten direct op het eigen bedrijf toepassen. Checklists en instructiekaarten helpen hierbij. Het resultaat is een hoger rendement en meer arbeidsvreugde. De auteurs Manon Houben en John van der Wielen zijn beiden varkensarts met een rijke ervaring in de begeleiding van gezondheidsmanagement op varkensbedrijven.

De reeks Varkens & gezondheid presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis over gezond varkens houden. Inhoudsopgave ‘Vleesvarkens & gezondheid’

1. Bioveiligheid Geen insleep van ziektekiemen; Alleen binnen via de hygiënesluis; Veilig biggen, voer en spullen aanvoeren; Bij afvoeren niets van zwart naar wit gaan; In één keer goed opleggen; Voorkom verspreiding van ziektekiemen binnen het bedrijf.

2. Dagplanning: Wat ga ik doen vandaag? Bedrijfskleding: Wat doen we aan in de stal?; Materialen – Welke materialen heb je wanneer nodig?; Hygiëne bepaalt looplijnen; Controleronde: Wat ga je controleren en waarom?; Vreet elk varken?; Drinkt elk varken?; Is het klimaat goed?; Vandaag en morgen gezond; Werkronde; Zieke dieren controleren en behandelen; Welke zaken moet je noteren?

3. Wekelijkse routine Hoe plan ik mijn week?; Voorbereiden afleveren; Afleveren; Afdeling reinigen en ontsmetten; Voorbereiden ontvangst biggen; Aankomst biggen; Nazorg biggen.

4. Periodieke routine Periodieke planning;Bedrijfsbezoek; Droogvoerinstallatie controle en reiniging; Brijvoerinstallatie controle en reiniging; Water controle en onderhoud; Klimaatcontrole en onderhoud; Ongedierte en vliegen.

5. Strategisch gezondheidsmanagement Instructiekaarten en checklists

Info Additionnelle
Auteur Manon Houben & John Van Der Wielen
Langue N
Pages 96
Editeur Roodbont
Format 21 x 24,5 cm
Sous-tître Praktijkboek gezonde varkens en gezond vlees
Série Varkens & gezondheid
Commentaires
Rédigez votre propre commentaire
Vous commentez : Vleesvarkens & Gezondheid
Tags
Tags

Utilisez un espace pour séparer les mots clés. Utilisez l'apostrophe (') pour rédiger une phrase.